Lys roulade med passionsfrugt- og hvid chokoladecreme

mandag, d. 1. oktober, 2012

I weekenden fik jeg bagt en kage – nemlig en lys roulade med passionsfrugt- og hvid chokoladecreme. Det er virkelig meget lang tid siden, jeg sidst har bagt roulade, så tænkte at nu skulle det være.

Jeg fandt derfor en basis-opskrift på en lys roulade-dej, som jeg har fra folkeskolen af. Tror ikke opskriften er noget nyskabende noget, men vidste hvilken mappe den lå i, og så kunne jeg jo ligeså godt bruge den :)

Roulader kan jo fyldes med alt mulig godt, og i går valgte jeg så at lave en hvid chokoladecreme, hvor jeg tilsatte passionsfrugt i lige inden sammenlægningen af rouladen. Hvis man ikke er vild med passionsfrugt-kernerne, kan man bare mase saften ud af dem. Jeg valgte dog at tilsætte kernerne også, så der kom lidt “overraskelser” i rouladen.

Der bliver en ret stor roulade ud af denne opskrift – jeg brugte en alm. bradepande til dejen, og rullede den så sammen.

  • 3 æg – der deles i æggeblommer og æggehvider
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl kartoffelmel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • Sukker til når rouladen rulles sammen
  • 1 portion hvid chokoladecreme
  • 2 passionsfrugter
  • Flormelis til pynt

Fremgangsmåde

Lav den hvide chokoladecreme, og lad den stå at trække natten over.

Pisk æggehviderne meget stive.

Pisk æggeblommerne med sukkeret til det får en fin lysegul farve, og vend det i de stiftpiskede æggehvider.

Bland de to mel-typer og hjortetaksalt sammen, og vend det forsigtigt i ægge-massen.

Bred dejen ud på en alm. bageplade beklædt med bagepapir, og bag dejen i maks 10 minutter ved 225 grader – jeg tror min fik 8 minutter, men det afhænger af ovnen.

Pisk alt i mens den hvide chokolade til creme, og bland passionsfrugterne i – alternativt kan de moses, så de kun er saften, der bliver tilsat.

Vend kagen ud på et stykke sukker-drysset bagepapir, og træk det fastsiddende bagepapir fri – hvis det ikke vil trækkes fri, kan man evt. lægge et stykke fugtigt viskestykke over i nogle minutter.

Smør den hvide chokoladecreme over den færdigbagte dej – vendt ikke for længe, for så vil dejen stivne, og det gør det svære at rulle den sammen.

Rul rouladen sammen ved at bruge bagepapiret til at trække med og fastholde dejen. Stil den i køleskabet i 15-30 minutter, så den sætter sig.

Pynt evt. med lidt sigtet flormelis.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration