Luksuriøs citronmåne med marcipan og hvid chokoladecreme

lørdag, d. 17. marts, 2012

Åhh jeg har i noget tid haft sådan lyst til at lave citronmåne – altså den hjemmelavede version, og ikke Dancake-varianten. Med sådan en forholdsvis stor kage, er det ikke rigtig nemt kun at lave den til 2 personer, så jeg måtte jo hellere benytte lejligheden til at bage denne ultra lækre version hjemme ved mine forældre. Holdt da op, den er lækker 😀

Opskriften er fra bogen Meyers Kager, men for at gøre citronmånen endnu mere lækker valgte jeg at lave en hvid chokolade-creme til. Nøj det var godt 😀 Vi er generelt ikke stor fan af mad, der er alt for gennemtrængende i smagen, så det var et super godt valgt at putte den hvide chokolade-creme ovenpå kagen, fremfor en glasur rørt op med citronsaft. Det ville efter vores mening være lige for meget af det gode.

Kagen er ret tung i det, så man kan ikke spise ret store stykker. Men det er til gengæld et lille bid af himlen, hvis man kun har smagt citronmånen fra Dancake.

Dej

  • 125 g god marcipan – min. 60% mandler
  • 200 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • Kornene af 1 vanillestang
  • Revet skal af 2 citroner
  • Saft af 1 citron
  • 5 mellemstore æg
  • 125 g hvedemel
  • 80 g kartoffelmel
  • 3 tsk bagepulver
  • Smør og sukker til formen

Glasur

Fremgangsmåde

Start med at lave den hvide chokoladecreme dagen før.

Forvarm ovnen til 175 grader. Beklæd springformen med bagepapir (bund og sider), smør siderne med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker fra.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Kom revet marcipan, smør, sukker og vanillekorn i en skål, og pisk det sammen.

Riv den gule skal af de to citroner ned i smørblandingen. Pres saften af den ene citron, og kom også den i smørblandingen.

Tilsæt æggene et ad gangen.

Sigt derefter de tørre ingredienser i dejen, og vend dejen godt rundt, til den er ensartet.

Kom dejen i formen, og bag den i midten af ovnen i cirka 45 minutter. Husk at holde øje med citronmånen og kigge efter, at den ikke bliver for mørk hen imod slutningen af bagningen. Dæk den eventuelt med et stykke stanniol, hvis det er tilfældet.

Tag kagen ud, og stil formen på en bagerist. Lad den køle af.

Pisk den hvide chokoladecreme stiv, og hæld den i en sprøjtepose med en stjernetylle på. Form muslingeskaller hele vejen rundt på kagen – start udefra og arbejd dig indad.

Drys evt. lidt citronskal på – spis kagen straks.

Kommentarer

  1. Den ser super lækker og flot ud. Rigtig flotte billeder 😉

  2. Hej Rikke,
    Mange tak for begge dele 😀

  3. Hej Carina
    Jeg hiver lige en denne opskrift frem igen :-) Jeg har et spørgsmål vedr. den hvide chokoladecreme; efter den har været på køl og skal piskes – skal den piskes med en el-pisker ligesom man pisker flødeskum?

  4. Hej Charlotte,
    Ja, det er ligesom når man pisker flødeskum :) Vær dog opmærksom på, at cremen “smelter” forholdsvis hurtigt, så den er bedst afkølet, eller skal på lige inden servering :)

  5. Tak for svar :-)
    Vil nemlig forsøge mig med chokolade-cremen som topping på cupcakes – og med jordbær på toppen

  6. Åh, det lyder også rigtig lækkert 😀

  7. Det lyder lækkert! Hvor stor er den form du bruger?

  8. Hej Mia,
    Jeg mener den er 26 cm. i diameter :)

floral decoration