Koteletter i pastaforklædning, samt asparges med grapefrugtsauce og friske blåbær

fredag, d. 1. april, 2011

Engang før jul købte jeg en diabetes-venlig bog til min lillebror og hans kæreste. Inden de fik bogen nåede jeg lige at lure et par enkelte opskrifter igennem. En af opskrifterne lød på kylling i forklædning. Retten skulle oprindelig laves med smuldrede pasta – eller det havde jeg i hvert fald i alt den tid troet, indtil jeg i går læste at der altså stod fuldkornscornflakes og ikke fuldkornspasta… Nå da, hvad gør man så. Jeg har tidligere afprøvet kylling med cornflakes på, og det smager super godt. Men nu havde jeg jo fået idéen ind i hovedet at jeg skulle lave forklædningen af pasta, så jeg måtte lige i gang med at eksperimentere lidt 😛 I stedet for kylling brugte jeg koteletter, og det endte egentlig med at blive ret godt. Det er i hvert fald en sjov og anderledes form for panering 😀

Som tilbehør til denne ret blev der lavet asparges med lækker grapefrugtsauce, samt friske blåbær til 😀 Uh, det var altså virkelig lækkert. Retten er dejlig let, så den egner sig perfekt til foråret og sommeren :) Alternativt kunne man også server de kogte asparges og grapefrugtsaucen som en lille let frokost en varm sommerdag :) Denne sauce minder i øvrigt meget om den klassiske hollandaisesauce tilsat fløde (eller creme fraiche), som også kaldes en mousselinesauce. Denne variant er dog lettere, da der ikke er tilsat smør. Jeg fandt i øvrigt opskriften i et Familie Journalen-blad, jeg så hjemme ved mine svigerforældre for lang tid siden.

Til 4 personer skal der bruges

Koteletter i pastaforklædning

  • 4 koteletter
  • Lidt pastaskruer
  • Lidt chili
  • Lidt paprika
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Olie og smør til stegning

Grapefrugtsauce

  • 1 rosa, usprøjtet grapefrugt
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • Salt og peber
  • 1 dl piskefløde

Tilbehør

  • 1 kg. grønne asparges
  • Lidt friske blåbær

Fremgangsmåde koteletter i pastaforklædning

Hæld lidt pastaskruer i en plasticpose og bank løs, indtil det er blevet til små stykker. Tilsæt lidt chili og paprika til blandingen, samt lidt salt og peber.

Vend koteletterne i et sammenpisket æg, og vend dem herefter i det smuldrede pasta.

Varm lidt olie og smør op på en pande, og steg koteletterne ved middel til svag varme, så de ikke bliver branket og sorte.

Fremgangsmåde asparges og grapefrugtsauce

Knæk enderne af aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 3-4 min.

Vask grapefrugten, riv skallen og pres saften. Pisk saften med æggeblommer, salt og peber i en skål, som tåler vandbad.

Varm op og lad saucen tykne under piskning over simrende vandbad.

Pisk fløden stiv ved middel-hastighed, så den ikke bliver grynet, men derimod let og lækker.

Tag skålen op af vandbad. Vend fløden i, mens saucen er varm, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over aspargesene og drys med grapefrugtskal og lidt blåbær. Server retten med koteletterne i pastaforklædning.

floral decoration