Kold grøntsagssalat med radiser, ribs, hvidvin, ristet rugbrød og ravigotte-dressing

torsdag, d. 21. juli, 2011

Når man er alene hjemme så må man gerne hygge sig lidt :) Det gjorde jeg med aftensmaden her til aften, da kæresten er til øl-smagning i Århus. Jeg besluttede mig for at lave en super lækker grøntssagsalat med ribs, hvidvin, ristet rugbrød og ravigotte-dressing, som jeg så hyggede mig med at lave. Det var bare super lækkert – og helt bestemt anbefalelsesværdig 😀

Jeg fandt opskriften på salaten i bogen Stop Spild af mad, samt hos Alt for Damerne, men ændrede dog en smule på opskriften til de ingredienser, vi havde i køkkenet :) Om det bare var fordi, jeg gik og tullerede rundt, skal jeg ikke kunne sige, men det tog forholdsvis lang tid at lave. Dog smagte det virkelig godt, så det var helt bestemt tiden værd 😀

Jeg valgte i øvrigt at servere lidt lune kyllingefileter til – sådan nogle krydrede, stegte nogle fra Føtex, som man også kan bruge til madpakken.

Til 4 personer skal der bruges:

  • 600 g forskellige grøntsager f.eks. radiser, broccoli, agurk, blomkål, gulerod (gerne nye danske gulerødder), squash
  • 1 dl hvidvin
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 løg, skåret i tynde både
  • 2 grapefrugter (eller en anden frugt – jeg valgte appelsin) fileteret eller skåret i både – alternativt bær
  • 100 g creme fraice tilsat en smule mayonnaise
  • Lidt frisk hakket persille
  • Lidt ravigotte sauce
  • Salt og peber
  • Ribs til pynt

Tilbehør

Fremgangsmåde

Broccoli og blomkål skæres i små buketter og blancheres i 1 dl vand et par minutter med låg på – gem vandet til senere brug.

Steg løg, gulerod, og squash i en gryde i ca. 8 min – uden at det tager farve.

Tilsat hvidløg og hvidvin. Kog til hvidvinen er helt væk, og tilsæt vandet fra de øvrige tilberedte grøntsager. Opkog og smag til med salt og peber. Sigt vandet fra grøntsagerne og køl af.

Frugten fileteres. Gem saften herfra til dressingen.

De øvrige grøntsager skæres i rå, pæne stykker – man kan med fordel bruge en gulerodsskræller til agurken.

Bland alle grøntsagerne sammen, når de er afkølet, og lav herefter dressingen.

Bland creme fraiche med lidt mayonnaise. Tilsat ravigotte sauce og friskhakket persille. Smag til med lidt appelsinsaft, og vandet fra grøntsagerne.

Anret grøntsagerne med ribs, det ristede rugbrød og kyllingefileterne på en tallerken.

floral decoration