Klassikeren: Drømmekage fra Brovst

onsdag, d. 18. januar, 2017

Drømmekage fra Brovst

Engang imellem skal der også noteres de klassiske opskrifter på bloggen. Denne gang er det klassikeren Drømmekage fra Brovst. Hver gang, jeg skal bage den, leder jeg altid febrilsk efter opskriften i mine mange papirs-opskrifter, og jeg har derfor besluttet mig for, at NU skal den skrives ind på bloggen, primært fordi jeg jo selv bruger min blog som et opslagsværk.

Den kræver vidst ikke den store introduktion, udover at den bare altid er lækker – specielt på andendagen, så det gør absolut ikke noget, at den bages aftenen forinden anvendelse. Jeg har i øvrigt flere gange forsøgt at bage kagen i en springform – da det bare ser pænere ud. Det kan ikke anbefales, jeg har i hvert fald ikke haft held med det. Ofte ender det med, at midten klasker sammen og bliver klæg. Kagen er derfor beregnet til en klassisk mindre bradepande. Herhjemme elsker vi fyldet, så jeg har lavet en smule ekstra fyld, men stadig ikke så meget at det overdøver den lækre vaniliebund.

Dej

  • 250 g mel
  • 50 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 dl mælk (gerne sødmælk)

Fyld

  • 187 g smør
  • 3/4 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 300 g brun farin
  • 150 g kokosmel

 

Fremgangsmåde

Æg og sukker piskes sammen til en tyk, hvidlig og lys masse.

Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes, og piskes i massen.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Bland den lune væske i dejen, og pisk godt.

Hæld det hele i en smurt og melet bradepande. og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter til overfladen er gylden, og kagen virker fast nok til at kunne bære fyldet. Her afhænger det meget af ovnen, så hold godt øje med kagen, så den hverken får for lidt eller for meget.

Når der er ca. 15 minutter tilbage af bagetiden, forberedes fyldet.

Alle ingredienser hældes i en gryde, og varmes igennem under omrøring, til massen er flydende.

Fordel fyldet ovenpå den varme kage. Sæt kagen i ovnen igen i ca. 10 minutter ved 225 grader, og lad nu kagen køle helt af.

 

floral decoration