Karrykrydret hvidkål med oksekød og hvidløgsflutes

mandag, d. 22. november, 2010

Det er jo højsæson for hvidkål ligenu, og hvilken bedre anledning finder man til at lave retten Karrykrydret hvidkål med oksekød og hvidløgsflutes? Det er en meget nem, billig, forholdsvis sund og lækker ret – hvis man kan lide hvidkål. Det gode ved denne ret er at hvidkålssmagen ikke er helt så gennemtrængende, i forhold til andre hvidkålsretter, da den er krydret med masser af karry og hvidløg.

Opskriften er fra den meget velkendte bog God mad, let at lave.

Til 4 personer bliver der brugt:

  • Ca. ½ hvidkålshoved
  • 500 g hakket oksekød
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • 2 dl oksebouillon
  • Salt og peber
  • 2 spsk hakket persille

Tilbehør

  • Hvidløgsflutes eller groft brød

Fremgangsmåde

Snit hvidkålen.

Svits kød, hvidløg og karry i olien i en stor bred gryde.

Tilsæt kålen, læg låg på og damp, til kålen er faldet sammen.

Tilsæt bouillon, salt og peber, og lad retten simre ved svag varme i 20-30 min.

Smag til evt. tilsæt mere karry alt efter hvor mild den er, og vend hakket persille i inden servering.

Server retten med hvidløgsflutes til.

 

Kommentarer

  1. Hej Gudmund,
    Mange tak 🙂 Det er også rigtig lækkert 🙂

  2. Den ret laver jeg snart igen.
    Da kødet var svitset, lagde jeg kålen oven på. Burde jeg have blandet det inden kålen faldt sammen?
    Kan retten fryses?

  3. Hej Edward,
    Jeg plejer normalvis at blande det sammen, når kålen kommer i. Tænker lidt at kålen ikke får så meget smag af karryen og hvidløget ellers.

    Men om det kan fryses ved jeg faktisk ikke. Men det er da et forsøg værd 🙂

  4. Hej Carina
    Har foretaget forsøget. Retten kan fryses!
    Fremover laver jeg dobbelt portion og har så nemme middage liggende i frysereren.

  5. Hej Edward,
    Mange tak for tilbagemeldingen 😀 Super, det er også meget nemmere, når man nu er i gang 🙂

floral decoration