Jordbær/vanille cupcakes med hvid chokolade- og jordbærcreme

lørdag, d. 27. august, 2011

I går blev der holdt sommerfest på mit nye arbejde, og i den anledning var jeg sat til at bage lidt kage 😀 Jeg valgte derfor at afprøve en opskrift på Jordbær/vanille cupcakes med hvid chokolade- og jordbærcreme – og det var med stort succes, idet de var vilde med dem.

De smager simpelthen også SÅ godt, og så er de lækre og svampede. Jeg var personligt helt vild med den hvide chokolade- og jordbærcreme, som smager ligesom jordbær med fløde – åhh godt det stadigvæk er lidt sommer endnu 😀

Jeg fandt opskriften på Jordbær/vanille cupcakes hos Annettes Kager, men valgte så at bruge en anden frosting til. I den originale opskrift står der, at man skal bruge frostne jordbær, men jeg brugte ca. 25 % frostne og resten friske :)

Opskriften rækker til ca. 9-10 cupcakes.

Cupcakes

  • Korn fra 1 stang vanille
  • 125 g rørsukker
  • 125 g mel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g smør
  • ½ dl sødmælk (vi havde ingen sødmælk, så jeg blandede lidt skummetmælk med lidt fløde)
  • 2 æg
  • 100 g optøede, frostne og blendede jordbær (alternativt kan man også bruge friske, som jeg gjorde)

Hvid chokolade- og jordbærcreme

  • 1/4 l piskefløde
  • 200 g hvid chokolade
  • Ca. 10 blendede jordbær

Fremgangsmåde cupcakes

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud af den. Mas vanillekornene med lidt sukker, så kornene bliver skilt ad. Hvis man som jeg har god tid, kan man lade vanillekorn og stang trække i rørsukkeret i ca. 2 timer, så vanillesmagen trænger mere igennem. Husk dog at fjerne vanillestangen igen.

Sigt mel i en skål sammen med, salt, vanille/rørsukker og bagepulver.

Smelt smørret og tilsæt mælken. Æggene piskes i et af gangen.

Væsken hældes i melblandingen lidt af gangen, mens der røres. Dejen røres indtil den er glat.

Jordbær vendes i.

Dejen fordeles i formene, lidt mere end halvt op, og kagerne bages i 15-20 min. ved 200 grader. Lad dem efterfølgende køle af.

Fremgangsmåde hvid chokolade- og jordbærcreme

Lad fløden koge op i en gryde, tag den af varmen og tilsæt hakket hvid chokolade.

Lad det stå 1 min, og rør rundt til chokoladen er smeltet. Sættes på køl i ca. 6 timer indtil massen tykner – evt. natten over.

Pisk cremet op til den har den rette konsistent, og bland de blende jordbær i – evt. piske cremen lidt tykkere igen, hvis den er blevet for tynd af tilsætningen af jordbærrene.

Sprøjt cremen ud på de afkølede cupcakes, og pynt evt. med en blomst, som jeg har gjort.

Kommentarer

  1. De blev meget svampet i midten er det normalt ? eller var der for meget væske i ?

  2. Hej Kim,
    Hmm altså mine var lige svampet over det hele – uden at være for våde i det. Så måske det kunne tyde på meget saftige jordbær eller lignende.

  3. Kan de laves dagen før de skal bruges eller skal de laves på selve dagen?

  4. Hej Ditte,
    Cupcakesne kan umiddelbart godt bruges dagen efter. Specielt fordi der er jordbær i, så bevares fugten i kagerne. Men vil dog vente med cremen.

  5. Hvor lang tid koger du fløden op? Står med det nu og kan ikke afgøre det

  6. Nu ved jeg ikke om svaret kommer for sent, men det er bare et hurtigt opkog.

  7. Kan man fryse dem ned?

  8. Hej Irene,
    Det kan man sagtens, dog uden cremen. Den skal først kommes på ved servering.

floral decoration