Jordbær- og aspargessalat med sirup-sennep dressing, samt koteletter

tirsdag, d. 17. maj, 2011

At lave mad efter årstidens grøntsager er rigtig godt, både for økonomien, for variationen og for smagen. Så i dag bestod aftensmaden af to klassiske forårs- og sommeringredienser – nemlig Jordbær- og aspargessalat med sirup-sennep dressing, samt koteletter. Det var vi begge to enige om herhjemme, at det helt sikker godt kan blive serveret en anden gang. Synes de forskellige ingredienser supplerer hinanden rigtig godt, lige fra de dampede asparges, den lidt syrlige jordbærsmag til den søde og let stærke dressing. Og så er farverne jo også rigtig dejlige at se på 😀

Opskriften på salaten er inspireret af en salat fra HomeMadeHeaven. Jeg tilsatte blot dressingen fra en anden ret, hvor jeg byttede honning ud med sirup. Den avocado jeg brugte i dag, var uheldigvis ikke særlig moden, hvilket selvfølgelig er at foretrække, at de er.

Til 2 personer brugte jeg

  • 2 koteletter

Jordbær- og aspargessalat

  • 1 bdt. friske, grønne asparges
  • 1 bakke jordbær af ca. 500 g
  • 1 moden avocado

Sirup-sennep dressing (til 4 personer)

  • 3 spsk sirup
  • 3 tsk dijonsennep
  • 3 spsk æbleeddike (jeg brugte alm. eddike)
  • 6 spsk olie

Fremgangsmåde

Rør sirup, sennep, eddike og olie sammen til en dressing.

Knæk de grønne asparges, så enderne knækker af. Skær dem i mindre stykker, og hæld dem op i en si. Sæt sien over en gryde, og damp de grønne asparges over letsaltet vand i ca. 5 min. Lad dem herefter afkøle.

Steg koteletterne til de er færdige.

Skær toppen af jordbærrerne, og skær dem herefter i halve. Put dem i en skål sammen med de grønne, dampede asparges, og tilsæt avocado skåret i mindre stykker – evt. server dem ved siden af, som vi gjorde.

Server de færdigstegte koteletter sammen med salaten og dressingen.

floral decoration