Jordbær-balsamico marineret kylling i jordbær-salat med bacon, ovnbagte mandler og hvidløgsflutes

mandag, d. 28. maj, 2012

En skøn sommersalat i den her varme, er slet ikke så tosset. Og derfor besluttede jeg mig også få at prøve denne lækre sommerret, nemlig Jordbær-balsamico marineret kylling i jordbær-salat med bacon, ovnbagte mandler og hvidløgsflutes. Jeg kan jo godt lige at prøve nye og anderledes ting, som man ikke lige umiddelbart tænker på at sætte sammen. Det er på den måde, jeg elsker at udvikle mig og mine smagssanser. Så jordbær-balsamico marineret kylling var lidt af en prøvelse, men endte ud med et super lækkert resultat.

Jeg fandt egentlig opskriften på både salaten og marinaden hos Closet Cooking. Kevin havde blot valgt kun at bruge marinaden som dressing til salaten. Men jeg synes jo, det kunne være lidt sjovt at marinere kyllingefilterne heri, og mums det blev lækkert. De lå i marinaden natten over, og til at starte med, var marinaden lidt brunlig/rød i det. Men efter marineringen natten over i køleskabet, skete der en form for kemisk reaktion med både marinadens farve og kyllingefileterne. Marinaden blev lysere i det, og det var som om at kyllingefilterne fik et lettere hvidligt skær – ihh jeg elsker, når der sker sådanne ting i mit køkken 😛

Jordbær-smagen smager dog ikke så meget igennem, som jeg havde håbet på. Men måske er det også godt nok 🙂 Kyllingefilterne blev dejlig møre og saftige af marinaden, og man kunne lige ane jordbærenes syrlige smag igennem marinaden. Marinaden blev i øvrigt også brugt som dressing ovenpå salaten.

Som tilbehør fik vi hjemmebagte hvidløgsflutes – dejlig let og sommerligt.

Til 4 personer skal der bruges:

Jordbær-balsamico marineret kylling

  • 5 dl friske jordbær (ca. 1 bakke)
  • 1,2 dl mørk balsamicoeddike
  • 1,2 dl olie
  • 2 stk sennep
  • 2 tsk honning
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 4 kyllingefileter – halveret på langs

Salaten

  • 1 bakke jordbær
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Ca. 200 g mandler
  • 1 hovedsalat
  • Lidt andet blandet salat (jeg købte en bakke, hvor der bl.a. var 1 lille hjertesalat i, og lidt rød krølsalat)

Tilbehør

Fremgangsmåde – dag 1

Placere jordbærerne i et ovnfast fad, og bag jordbærene i en 220 grader varm ovn i 15-20 minutter – eller til jordbærene bliver let kandiseret af saften.

Blend alle ingredienserne, smag til, og lad marinaden køle helt af – der bliver ca. 5 dl marinade.

Kyllingefileter halveret på langs lægges i en skål, og halvdelen af marinaden hældes ved – så det lige netop dækker kyllingefileterne.

Lad dem marinere i 1 time – eller gerne natten over.

Fremgangsmåde – dag 2

Steg kyllingefileterne ved middelvarme, så de ikke bliver branket af marinaden – hæld gerne lidt af marinaden ud over kyllingefileterne under tilberedningen.

Halver mandlerne og bag dem i en 160 grader varm ovn i 10 minutter til de får en fin gylden farve. Lad dem køle af.

Klip baconskiverne i mindre tern, og steg dem på panden – lad dem køle af.

Snit salaten, og halver jordbærene.

Det hele blandes sammen i en skål, og kyllingefileterne skæres i skiver. Server retten med hjemmebagte hvidløgsflutes og jordbær-balsamico-dressingen.

floral decoration