Italienske kødboller med frisk basilikum, rødvin, revet citronskal og grove hvidløgsflütes

fredag, d. 22. april, 2011

I aften stod aftensmaden på italiensk mad, nemlig Italienske kødboller med frisk basilikum, rødvin, revet citronskal og grove hvidløgsflütes. Det var virkelig en lækker ret, som smagte helt fantastisk.

Jeg så denne opskrift hos Line fra The flowerpot for kort tid siden, og besluttede mig for, at den måtte da afprøves. Oprindelig skal denne italienske ret kun serveres med brød til (hvilket var det, vi valgte at gøre i dag), men kan også sagtens serveres med en form for pasta, hvilket vi sagtens kunne finde på at gøre en anden gang :)

Desværre forblev kødbollerne ikke fine runde i formen – flere af dem splattede ret meget ud, tiltrods for at jeg fuldte opskriften (med undtagelse af osten). Jeg har en idé om, at det var den store mængde olie, der var årsagen til det, så jeg har derfor valgt at ændre opskriften og fremgangsmåden en smule, så jeg forhåbentlig næste gang får nogle finere kødboller. Smagen fejlede dog absolut ingenting, så det er absolut en ret, der kan tåle gentagelse. Er helt vild med smagen af rødvin, citronskallen og solsikkekernerne, som giver kødbollerne lidt ekstra bid.

Retten egner sig til ca. 4 personer.

De italienske kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • ½ dl olivenolie (måske endda lidt mindre)
  • 1 finhakket rødløg
  • 50 g grofthakkede, solsikkekerner (kan erstattes med pinjekerner)
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 god håndfuld grofthakket persille
  • 1 god håndfuld grofthakket basilikum
  • Lidt rosmarin (her kan man både bruge frisk og tørret – jeg brugte ca. ½-1 tsk tørret)
  • 50 g rasp
  • 200 g ricotta (jeg er ikke fan af ost, så undlod denne del)
  • 25 g parmesan (undlod også at anvende dette)
  • Revet skal fra 1 citron
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Saucen

  • 1 dl rødvin (jeg brugte nok nærmere 2 dl)
  • 2 ds hakkede, flåede tomater

Tilbehør

  • Grove hvidløgsflütes og/eller pasta

Fremgangsmåde

Bland det hakkede løg, hvidløg og solsikkekerner i det hakkede oksekød. Tilsæt herefter de resterende ingredienser.

Kog rødvinen op og tilsæt herefter de flåede tomater. Lad det igen komme op at koge. Form farsen til kødboller, og lad det småkoge i ca. 15 til kødbollerne er færdige. Husk at vende kødbollerne et par gange, så de bliver kogt over det hele.

Serveres med grove hvidløgsflütes til.

floral decoration