Grove pizzasnegle

torsdag, d. 13. maj, 2010

I dag fik jeg lyst til at bage grove pizzasnegle. De plejer at smage super godt, og er dejlig nemme at have med i en madpakke. De smager allerbedst når de lige kommer ud af ovnen. Der er de nemlig dejlige, lufte og bløde, men samtidig er de også sprøde 🙂 Det meste af opskriften bygger egentlig på en pølsehorns-opskrift, som jeg har fået af Bitten, jeg har blot tilsat et par spiskeske-fulde A38 (her kunne man sagtens bruge ymer alt efter, hvad man lige har), og erstattet grahamsmelet med fuldkornshvedemel 🙂 Og ja, så er der selvfølgelig ikke pølser i, men derimod skinke, oregano, tomatsauce og ost på toppen 🙂

Jeg fik 28 pizzasnegle ud af denne portion.

Dejen kan tilsættes revne gulerødder, hørfrø, kogte mosede kartofler, en sjat havregrød osv. Det vigtigste er at tilsætte det inden hvedemelet.

Dejen

  • 50 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1 dl grahamsmel (jeg brugte her fuldkornshvedemel)
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk A38/Ymer eller lignende produkter
  • Hvedemel (jeg tager det på slump)

Fyld

  • 1 gl. tomatsauce (her kan man prøve sig lidt frem, hvilken en man bedst kan lide)
  • 1 pk. skinkestrimler
  • Noget oregano

Topping (kan undlades)

  • Revet ost

Fremgangsmåde

Rør gær ud i vand. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel/fuldkornshvedemel, havregryn og A38 og rør godt rundt. Tilsæt hvedemel til dejen har en passende konsistens. Ælt rigtig godt, og sæt dejen til hævning til den har dobbelt størrelse. Jeg plejer at lade den hæve i 1 times tid. Ælt den godt igennem  igen, gerne bank godt løs på den, så alle luftboblerne kommer ud.
Stil dem på bageplade med bagepapir
Del dejen i 2 stykker (for nemhedens skyld, hvis man ikke har så meget plads på køkkenbordet). Rul hver dejklup ud til et rektangel.

Put fyldet på ca. 2/3 af dejen. Grunden til at man ikke skal putte fyldet på hele dejen er, at når dejen rulles sammen, så skubbes fyldet, og man kan hurtig ende med en stor gang smattet dejmasse.

Når fyldet er kommet på dejen, rulles den sammen til en pølse. Den skæres ud i mindre stykker på ca. 2-4 cm. alt afhængig af hvor styk ens dejrulle er blevet.

Kom hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pizzasneglene drysses med revet ost og sættes i en 225 grader varm ovn til de er gyldne.

Kommentarer

  1. De ser lækre ud, vil prøve at bage nogen til ferien 😉

  2. Hej Karen,
    De er også super lækre – især når de lige kommer ud fra ovnen af 😀

  3. De ser lækre ud… 😉 jeps den bager jeg

  4. Hej Miiig,
    Mange tak, håber du synes, de smager godt 🙂

  5. De skal med til arbejdslørdag i vuggestuen i morgen 🙂 Jeg har puttet lidt flere kerner i, og lavet fyld af tomatsauce og rød og gul peberfrugt. De ser bare brandgode ud 🙂

  6. Hej Didde,
    Det lyder også som noget dejligt fyld 🙂 Håber du kan lide dem 🙂

  7. Man kan tage en spiseske lige inden de skal i ovnen, dyppe den i vand og starte fra midten og rundt med bagsiden af skeen, for lige at trykke dem lidt med flade. Så ligner de “rigtige” snegle.
    Jeg kommer majs i fyldet.

  8. Hej Betina,
    Tak for tippet 🙂

  9. Hej Carina.

    Kan det passe at dejen skal klistre? 🙂
    Jeg har nok hældt omkring 500g i dejen og den klistre stadig? 😛

  10. Hej! Der står at de skal være i ovnen til de er gyldenbrune. Da jeg er nødt til at time min madlavning lidt, kunne du så give mig en ca. tid på hvor lang tid, det plejer at tage? :-))

floral decoration