En sommerlig, cremet avocado tærte med græsk yoghurt

søndag, d. 26. juni, 2011

Det var enlig en af de kager, jeg valgte at lave i går, da jeg fejrede min fødselsdag for familien. Det er en opskrift jeg har fundet på den altid inspirerende Piskeriset, men valgte dog at servere græsk yoghurt til tærten i stedet for creme fraiche eller flødeskum.

Jeg synes personligt kagen er rigtig lækker og meget anderledes, hvilke jeg godt kan lide. Den er meget frisk i smagen, men man bør dog kun tage et stykke da den ellers kan virke for vammel. Avocadomassen har en tildens til at være en smule stærk, og derfor var det også super lækkert med den græske yoghurt til, som neutraliserer/mildner smagen lidt.

Selvom kagen indeholder 3 avocadoer, så smager den faktisk af kiwi. Ja det lyder jo lidt underligt, når der ikke er kiwi i, men ikke desto mindre er det rigtigt :)

Jeg synes personligt der var lige lidt nok smør til at kunne holde kiksebunden sammen, så her er det  med at prøve sig lidt frem med den rigtige mængde smør.

Jeg valgte i øvrigt at pynte med lidt hvide og grønne blomster i fondant, hvor jeg dryssede lidt grøn te over de grønne blomster.

Kagen rækker til ca. 8 personer.

Tærten

  • 150 g Digestivekiks
  • 50 g smeltet smør (evt. lidt mere)
  • 3 stk ret modne avocadofrugter
  • 0,75 dl citronsaft (Jeg brugte 1 citron)
  • 0,75 dl limesaft (Jeg brugte 2 lime)
  • 3 stk husblas
  • 1 dåse kondenseret mælk (Kan efterhånden købes flere forskellige steder nu, har set dem både i Føtex og Fakta på et tidspunkt)

Tilbehør

  • Græsk yoghurt

Fremgangsmåde

Blend kiksene i en foodprocessor til de er godt knuste. Tilsæt det smeltede smør, og rør til massen er samlet.

Tag en lille tærteform på ca. 22 cm og fordel kiksemassen i den. Sørg for at presse kiksemassen godt ud i formen, så kiksekrummerne bliver trykket sammen til en regulær bund.

Læg husblas i blød i citron- og limesaften i 5-10 minutter.

Imens blendes avocado (selvfølgelig uden skal og sten) sammen med kondenseret mælk.

Smelt husblassen forsigtigt i en gryde sammen med citron- og limesaften. Så snart husblassen er smeltet, hældes al grydens indhold i blenderen og giver det en tur med avckadomassen.

Fordel massen ud over kiksebunden og stil kagen på køl i et par timer.

Server tærten med en kold græsk yoghurt.

floral decoration