Eksotisk persillerod-suppe med æble, kokosmælk og ristet rugbrød

mandag, d. 5. september, 2011

Nu er sæsonen for diverse rodfugter ved at tage sit indtog endnu engang, og jeg benyttede derfor muligheden til at lave denne eksotiske persillerod-suppe med æble, kokosmælk og ristet rugbrød.

Det er en dejlig krydret, men stadigvæk ret mild suppe – medmindre man selvfølgelig kommer meget chili i 🙂 Og så smager det virkelig lækkert med ristet rugbrød til.

Suppen skulle egentlig have været lavet med jordskokker, men kunne ikke finde dem endnu, så det blev persillerødder. Og jeg er helt sikker på, at man sagtens kan benytte begge dele, da denne suppe som sagt var rigtig lækker.

Har fundet opskriften hos Sæson for god smag, men har ændret en smule i mængden af krydderierne.

Opskriften egner sig til 4 personer.

Persillerod-suppe

  • 500 g persillerødder (eller jordskokker)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1-2 tsk karry
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • En smule chilikerner
  • 1 stort æble
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 7-8 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • Ca. 1/4 tsk stødt ingefær
  • 2 dl koksmælk
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ristet rugbrød
  • 25 g ristede, saltede græskarkerner (ristet i ovnen i ca. 10 min. ved 160 grader)

Tilberedningsmetode

Rens, skær persillerødderne i tern og rist dem i olie.

Tilsæt karry, finthakket løg og finthakket hvidløg, chilikerner og æble skåret i tern, og rist videre 3-4 minutter.

Hæld bouillon over, tilsæt ingefær og lad suppen småkoge 20 minutter, eller til persillerødderne er helt møre.

Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber.

Server suppen med det ristede rugbrød og de salt-ristede græskarkerner

floral decoration