Chokolademuffins med chokoladestykker, mandelskum og frostne rosenblade

lørdag, d. 18. september, 2010

I anledning af min mors fødselsdag på mandag, er jeg hjemme ved mine forældre og bage kage og boller 😀 Valget af kage blev nogle chokolademuffins med chokoladestykker, mandelskum på toppen og frostne rosenblade.

Opskriften på chokolademuffins er fra bogen Muffins – en Uundværlig bog for alle muffinselskere. Det er sådan set grunddejen på alle chokolademuffins i bogen. Man kan derfor variere opskriften i det uendelige – jeg valgte bl.a. at komme chokoladestykker i dejen, hvilket jeg synes var rigtig godt.

Som glasur valgte jeg at lave en meget simpel mandelskum, som passede rigtig god til chokoladesmagen i muffinsne.

I følge opskriften skulle der blive ca. 10-12 muffins – jeg fik 15 pr. portion. De bør dog nævnes at jeg havde fået købt nogle dårlige papirsforme til at putte i muffinsformen, så jeg kunne ikke helt fylde muffinsformene så meget op, som jeg plejer.

Grunddejen på chokolademuffins

  • 3½ dl hvedemel
  • 2 spsk bagepulver
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 175 g smeltet smør
  • 1 3/4 dl mælk
  • 2 dl sukker
  • ½ tsk vanillesukker
  • Evt. 100 g grofthakket chokolade

Mandelskum

  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl revet marcipan

Fremgangsmåde chokolademuffins

Tænd ovnen på 175 grader.

Sigt mel, bagepulver, kakao og salt i en skål. Kom evt. det hakkede chokolade i blandingen.

Pisk æg og sukker luftig i en anden skål, tilsæt derefter smeltet smør, mælk og vanillesukker . Rør det forsigtigt sammen med de tørre ingredienser.

Fyld dejen i muffinformene og bag dem i ovnen i ca. 20-25 min. Lad dem efterfølgende køle af inden pyntning.

Fremgangsmåde mandelskum

Pisk fløde og sukker halv stift. Tilsæt marcipanen og pisk til det har den ønskede konsistens.

Sprøjt eller smør skummet ud på muffins og pynt evt. med frostne rosenblade.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Kan det passe at der kun skal 1/2 tsk sukker i? 🙂
    Knus

  2. Heysa Sanna 🙂

    Hov for søren da, det var godt du lige opdagede det. Der skal 2 dl sukker i, og ikke ½ tsk fuld, som jeg havde fået skrevet. Har åbenbart kigget på mængden af salt. Det er hermed blevet rettet. Godt du opdagede det, tak 😀

  3. Hejsa
    Skal der virkelig 2 spsk bagepulver i? Det lyder som meget.

  4. Hej Nanna,
    Ja, det lyder af meget, men det er helt korrekt.

  5. hejsa:)

    Er det kakao pulver, eller kakao mælk, der skal bruges 🙂

  6. Hej Julie,
    Der er tale om kakaopulver – som man bruger til bl.a. chokoladekager eller brun glasur 🙂

  7. Hvad er det for en bog ?

  8. Hej Louise,
    Bogen hedder: Muffins – en Uundværlig bog for alle muffinselskere, og er skrevet af Johan Åkerberg 🙂 Købte den i Føtex for flere år siden 🙂

floral decoration