Burger med lime-, spidskommen- og koriander marineret kylling, ovnbagte grøntsager og hvidløgs- og balsamicostegte asparges

tirsdag, d. 16. april, 2013

I weekenden var det tid til en kyllinge-burger. En kyllinge-burger kan sagtens laves meget spændende, idet kyllinge-kød jo kan marineres på utallige måder. Her blev kyllingefilterne marineret i en kærnemælksmarinade bestående af en masse lækre krydderier, bl.a. lime, spidskommen, stødte koriander, hvidløg, gurkemeje og chili. Åhh det var altså bare super lækkert 😀 Kyllingefileterne bliver så lækre og møre af kærnemælksmarinaden og masser af smag.

De blev selvfølgelig serveret i nogle luftige, hjemmelavede burgerboller, med en god klat burgerdressing i bunden. Herefter blev der toppet med feldsalat, ovnbagte snackpeber og rødløg i både, et par skiver bacon og en avocadomos med hvidløg. Som tilbehør fik vi letstegte, grønne asparges i en hvidløgs- og mørk balsamico-marinade. Det var alt i alt et virkeligt lækkert og frem for alt farverigt måltid, som helt sikker godt kan tåle gentagelse.

Til 3-4 personer blev der brugt:

  • 3-4 kyllingefileter
  • ½ l kærnemælk
  • 5 fed hvidløg (3 stk. til kyllingefileterne, 1 stk. til asparges, 1 stk. til avocadomos)
  • 1 lime, skal + saft
  • 1 tsk stødte koriander
  • 1 tsk stødte spidskommen
  • 1 stk gurkemeje
  • Lidt chili og tabasco efter smag
  • Lidt hakket persille
  • Salt og peber
  • 4 hjemmelavede burgerboller
  • ½ bakke feldsalat
  • 1 pk bacon i skiver
  • 4 røde snackpeber
  • 2 rødløg
  • 1 avocado
  • 500 g grønne asparges
  • Lidt balsamicoeddike

Fremgangsmåde

Bland kærnemælk sammen med 3 fed presset hvidløg, skal og saft fra 1 lime, stødt koriander, stødt spidskommen, gurkemeje, lidt chili og tabasco efter smag, salt og peber og lidt persille.

Skær kyllingefileterne ud i skrå skiver, og læg dem i marinaden natten over i køleskabet. Evt. undlad at skære kyllingefilterne over.

Forbered de ovnbagte grøntsager ved at skære snackpeber i mindre stykker, og rødløg i både. Hæld lidt olie over, og drys med salt og peber. Bag dem ved 175 grader i ca. 15-20 minutter, så de netop lige når at blive lidt bløde.

Steg alt i mens kyllingestykkerne på en pande til de er færdigstegte.

Skyld feldsalaten, og sæt til side.

Knæk aspargesene, så enden knækker af. Læg dem på en tallerken, eller hvad man nu lige har, og gnid et fed presset hvidløg over dem.

Fordel lidt balsamico-eddike over aspargesene, og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie i et par minutter.

Mos avocadoen og bland 1 fed presset hvidløg i sammen med lidt salt og peber og evt. lidt citronsaft.

Varm burgerbollerne, og server dem med de øvrige ingredienser i, og de grønne asparges som tilbehør.

Kommentarer

  1. Det ser superlækkert ud. Nogen gange glemmer man, hvilket pragtmåltid en burger kan være.

  2. Hej Sysleren,
    Det var også virkeligt lækkert 😀 Ja, sådan en hjemmelavet burger er nu også noget, vi elsker ret meget herhjemme :)

floral decoration