Balkanruller med ovnbagte kartoffelbåde, majskolber og hyldeblomstdressing

onsdag, d. 29. september, 2010

Engang i sidste uge fik vi Balkanruller med ovnbagte kartoffelbåde, majskolber og hyldeblomstdressing. Retten er delvist en hjemmebikset opskrift. Mine forældre har indimellem købt noget, der hedder Balkanruller i Føtex eller Bilka (sådan nogle færdigkrydrede stykker kød), og synes simpelthen de plejer at smage så godt. Derfor tænkte jeg, at måtte man da selv kunne lave. Jeg tog så krydderiblandingen fra Cajunkylling med ananasris, og krydrede nogle oksekødsruller med krydderiblandingen. Man kan efter min mening næsten ikke komme tættere på den oprindelige smag, og derfor er de nu navngivet Balkanruller 😀

Som tilbehør til retten fik vi nogle ovnbagte kartoffelbåde, som er vasket, skåret i både og krydret med salt, peber og olie.

Derudover fik vi en hyldeblomstdressing, som er utrolig nem at lave, og samtidig smager rigtig frisk. Jeg har ikke mål på noget af det, da jeg smager dressingen til efterhånden. Rør noget cremefraiche/ymer eller lignende op med lidt koncentreret hyldeblomstsaft og krydr med salt og peber :)

Til Balkanrullerne bruges der følgende til 4 personer

  • 500 g hakket oksekød

Krydderiblanding

  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk cayennepeber/chilikerner
  • ½ tsk peber
  • 2 tsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk blandet timian og oregano

Fremgangsmåde

Bland først alle krydderierne. Form det hakkede oksekød til 4 ruller og mariner det i alle krydderierne. Det er meget forskelligt, hvor lang tid jeg lader kødet marinere – oftest 1 times tid, men har man ikke tid en dag, kan dette undlades.

Steg kødet ved forholdsvis lav varme, for at det ikke brænder på. Jeg synes gerne de skal have længere tid end en almindelig bøf pga. formen, så vær opmærksom på det.

Steg kødet på alle sider, og server dem med de ovnbagte kartoffelbåde, kogte majskolber og hyldeblomstdressing.

Kommentarer

floral decoration