Appelsinsalat med fennikel, avocado og cashewnødder

fredag, d. 3. marts, 2017

Appelsinsalat med fennikel, avocado og cashewnødder

Nogle gange sker det, at jeg falder over en spændende kombination til salat, og det er ikke altid manden er med på den idé. Så hvad gør man så… Man laver salaten til sig selv som en forkælelse til frokosten.

Jeg elsker kombinationen af den bløde og milde avocadosmag og de ristede cashewnødder, sammen med appelsinskiverne og de ultra tynde skiver fennikel. Især fennikel har en meget kraftig smag, og bør derfor anvendes i små mængder. På den måde får man mulighed for at nyde alle de forskellige smagsnuancer i denne salat.

Jeg valgte at anvende røde appelsiner, da det er sæson for dem pt. Og så bliver man altså bare så glad af at se de mange flotte farver på tallerkenen.

Til 1 person brugte jeg:

 

  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • 2 røde appelsiner
  • En smule fennikel (her må man prøve sig lidt frem, hvor stærk man vil have salaten)
  • 1 lille, moden avocado
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Rist cashewnødderne på en tør pande til de er let gyldne. Lad dem afkøle helt.

Skær imens enderne af appelsinerne, og skær herefter skrallet af. Skær nu appelsinerne i skiver, og fordel dem på en tallerken.

Skær nu ultra tynde skiver af fennikel, og fordel det over appelsinerne.

Avocadoen halveres, stenen fjernes og avocadoen skæres ud i skiver.

Fordel avocadoskiverne over appelsinsalaten sammen med de ristede cashewnødder, og krydr med salt og peber.

floral decoration