Appelsinmousse

mandag, d. 28. juni, 2010

Da jeg skulle bage min lagkage til fejringen af min fødselsdag sidste søndag, tænkte jeg lidt tid over hvad der skulle i kagen som fyld. Valget faldt på en appelsinmousse. Den var egentlig ligeså nem at lave som hyldeblomstmoussen i og med at den er bygget op efter nogen lunde de sammen fremgangsmåder. Denne her mousse er frisk i smagen og meget mild og rund.

  • 4 husblas
  • 3 store æg
  • 100 g sukker
  • Saften af 1 stor appelsin
  • 1/4 l piskefløde

Fremgangsmåde

Læg husblads i blød i koldt vand i 5 min.

Pisk æg og sukker godt.

Smelt husblas i et vandbad, og bland den med appelsinsaften. Rør husblasen i æggene.

Stil moussen i køleskabet natten over eller nogle timer til den stivner.

Pisk fløden stiv. Herefter piskes appelsinmoussen luftig. Det piskede flødeskum piskes i appelsinmoussen til den er fin, glat og cremet.

Kan nu bruges som fyld i en lagkage.

Kommentarer

  1. Jeg vil meget gerne prøve at bruge din opskrift, i min lagkage til min føz’dag.. Hvis jeg skal lave en kage til 30 personer, hvor meget skal jeg så bruge..?
    Der skal kun være appelsinmusse i det ene lag i kagen..

  2. Hej Nadiih,
    Hmmm umiddelbart vil jeg skyde på at du skal enten gange portionen med 2 eller 3. Det kommer også lidt an på, hvilken form osv. kagen bliver lavet i, og hvor tykt et lag, du kommer på af moussen. Det er ved at være ret lang tid siden jeg sidst lavede den, så kan ikke præcist huske, hvor meget der blev ud af portionen.
    Men en god idé ville være at købe lidt ekstra ind af fløde osv., så du evt. kan nå at lave en portion mere, hvis mængden ikke passer.

  3. OKi.. jeg prøver ad.. gange den bar med 3, så er jeg sikker på der er nok.. Mange tak for hjælpen.. Glæder mig til at prøve den.. :)

  4. Håber det lykkes med mængden :) Og det var så lidt 😀

floral decoration