Afkølende jordbærkoldskål med citronmelisse og ristede havregryn

torsdag, d. 26. juli, 2012

Åhh hvilket fantastisk vejr at have ferie i 😉 Og nu hvor solen endelig titter frem, benyttede jeg for et par dage siden lejligheden til at bikse en omgang afkølende jordbærkoldskål med citronmelisse sammen. Denne lækre sommerret blev serveret med ristede havregryn – noget af det bedste at servere til koldskål 🙂

Jeg brugte grundopskriften på koldskålen uden æg – en opskrift som jeg altid plejer at bruge. Da jeg undlod at komme appelsinsaft og skal i, skulle der jo noget andet citrus-agtigt i, og jeg blendede derfor en lille håndfuld citronmelisse. Super lækkert, men der skal endelig ikke for meget i, da smagen ellers bliver for gennemtrængende og overdøver den ellers så fine og milde smag af jordbærkoldskål. Citronmelissen giver det et ekstra lille twist, når man får et lille stykke ind i munden med jordbærkoldskålen og de ristede havregryn.

Når man tager så mange billeder af sin mad, opdager man nogle gange efterfølgende nogle sjove motiver, og jeg fik denne her gang fanget et fint ansigt på det sort/hvide billede: En mand med røde øjne og næse, et grønt skæg og en glad og smilende mund af havregryn 😉

Opskriften er beregnet til 4 personer.

  • 6 spsk sukker
  • 6 spsk cremefraiche
  • 6 dl ymer
  • ½-1 l kærnemælk (alt afhængig af hvor tyk, den skal være)
  • ½ stang vanille – korn + stang
  • 250 g friske jordbær
  • 1 lille håndfuld citronmelisse-blade

Tilbehør

Fremgangsmåde

Rør sukker og cremefraiche sammen i en skål. Tilsæt ymer, kærnemælk og vanillekorn.

Skær jordbærene i mindre stykker, og blend hele koldskålen sammen.

Pluk en lille håndfuld citronmelisse-blade, og blend det sammen med jordbærkoldskålen, så det hele er godt blandet.

Tilsæt vanillestangen, og lad det hele trække i ½-times tid.

Fisk vanillestangen op, og server den afkølede jordbærkoldskål med de ristede havregryn og de resterende jordbær.

floral decoration